Ortopedie

Se ocupă cu deficiențe ale aparatului locomotor.  Din grupa afecțiunilor locomotorii fac parte bolile osoase, articulare și a tendoanelor membrelor, cât și o parte a musculaturii, respectiv a coloanei vertebrale. În cadrul clinicii se evidențiază intervențiile chirurgicale de proteze a articulațiilor mari cât și artroscopiile efectuate cu scop de diagnostic și terapie.

Institutul are o tradiție în intervențiile chirurgicale ortopedice în cazul copiilor, dar și în cazul intervențiilor pe coloana vertebrală. În cazul nou-născuțiior se face screening-ului cu ultrasunete. Implanturile utilizate în chirurgie provin de la producători recunoscuți la nivel internațional.  Fizioterapeuții și maseurii contribuie mult în reabilitarea pacienților după o intervenție chirurgicală. În cazul bolilor musculo-scheletice, pe lângă tratamentul chirurgical este prevăzut tratamentul conservator.

Tratamentul conservator:

Pacienții pot beneficia de opțiuni multiple de tratament conservator: fizioterapie, gimnastică medicală, masaj. Tratamentul personalizat se execută sub supraveghere medicală strictă. În cadrul programului de recuperare, pacienții care urmează să fie supuși unor intervenții chirurgicale de înlocuire sau aplicare de proteze pot participa , timp de trei zile, la o pregătire în cadrul căreia sunt instruiți în vederea folosirii accesoriilor și a gimnasticii medicale pre și post operatorii. După operație, aceștia urmează un program de reabilitareîn sensul acceptării protezei.

Tratamentul chirurgical:

Se execută în număr mare proteze coxofemuraale și de genunchi. Pe lângă procedurile convenționale se execută intervenții cu tehnică modernă, de ex. intervenție chirugicală minim invazivă cât și metodă de navigare chirurgicală controlată de computer. Se execută și intervenții artroscopice, respectiv intervenții osoase și a părților moi.

Afecțiuni:

  • Sindromul de tunel de alimentare
  • Chirurgiea coloanei vertebrale
  • Diagnosticul și tratamentul  artroscopic
  • Implantare de proteze
  • Verificări ale copiilor(luxației de șolt, deformări ale coloanei vertebrale, deficiențe de postură)
  • Tulburări de alimentare musculo-scheletice (sold, genunchi, glezna, picior, umar, cot, încheietura mâinii, mână, coloanei vertebrale)
  • Asistarea bolilor reumatice
  • Tratamentul  post-operator

Ai o problemă în acest sens? Contactează-ne acum!